Siirry pääsisältöön

Erilliset urapolut - voisiko nämä kohdata?



Huomaan pohtivani urapolkujani kahtena erillisenä janana, mikä voi olla osasyy siihen, etten osaa hahmottaa, mitä tulevaisuudessa tekisin. Tutkintojen jälkeen tietyt etapit ovat selkeät. Sairaanhoitajana kokemusta on kertynyt eri tyyppisistä yksiköistä/osastoista, esimerkiksi vuodeosastoilla, varahenkilöstössä ja päiväkirurgiassa työskentelystä. Tradenomina työtehtävät ovat vaihdelleen niin tukipalveluissa assistenttina kuin kehittäjänäkin työskentelemisestä sekä koulutus- ja markkinointipuolen hommista.

Sairaanhoitajan urapolku

Näen sairaanhoitajan urapolulla next stepikseni vastaanotto- tai poliklinikkatyöskentelyn, sillä silloin pääsen kohtaamaan sekä ohjaamaan asiakkaita, kehittämään omaa ammatillista osaamista vastaanottotoiminnasta sekä työskentelemään moniammatillisesti asiakkaiden parhaaksi.


Tradenomin urapolku

Tradenomin urapolun seuraava vaihe olisi ehdottomasti henkilöstöhallinnon puolella. Erityisesti työntekijäkokemuksen kehittäminen työhyvinvoinnin ja osaamisen saralla olisi minulle myös taustani puolesta sopiva puoli, poissulkematta esimiesten tukemista päivittäisissä toiminnoissa. Tässä myös asiakaskokemuksen kehittäminen näkyisi sisäisten asiakkaiden (eli näiden esimiesten ja muiden työntekijöiden) tukemisessa.


Next stepit

Jos tarkastellaan lisää näitä next steppejä molemmissa janoissa, niin niissä on myös aika paljon samaa. Kumpikaan ei poissulje toisiaan. Mutta se, miten esimerkiksi kehittyisin tuosta eteenpäin on suuri kysymysmerkki. Sanotaan vaikka, että työskentelisin sairaanhoitajana poliklinikalla seuraavat viisi vuotta - minkälainen kasvupolku siitä syntyisi? Toinen yksikkö/työnkierto? Laajemmat vastuut? Pakko myöntää, että tradenomilla askeleita on useampia, niin horisontaalisessa kuin vertikaalisessa suunnassa.

Innostus HR-tehtäviin kumpuaa puhtaasti mahdollisuudesta auttaa ihmisiä, ja tukea niissä toiminnoissa, jotka sujuvoittavat heidän arkea. Parasta on se asiakkaan/työkaverin/potilaan aito kiitollisuus ja hymy kasvoilla, jonka minä olen saanut toiminnallani aikaan.

Entäs nämä opinnot nyt?

Henkilöstöjohtamisen opintokokonaisuus ei mene hukkaan kyllä missään. Esihenkilötaitojen kehittämistä tarvitaan joka alalla, ja koska roolit ja työtehtävät muuttuvat jatkuvasti, tulee esimiesten ollakin ajantasalla uusimmista trendeistä. Henkilöstöjohtamiseen sisältyy paljon sellaisia asioita, joita voi hyödyntää myös sairaanhoitajana. Tämän hetkiset opinnot sisältävät johdon ja johtajuuden perusteita, henkilöstöjohtamista, henkilöstön ja johtamisen kehittämistä, työhyvinvoinnin johtamista sekä henkilöstön rekrytointia ja työuria.

Tuleeko sinulle lukijana jokin ahaa-elämys näiden ajatuksieni pohjalta? Mikä työtehtävä/ura tässä oikein on kyseessä? Hienoa, jos joku osaisi kertoa sen minulle! :)

Terkuin Ida

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millainen olen?

Tein eilen persoonallisuustestin , jonka mukaan olen Protagonisti. "Protagonistit ovat aitoja, välittäviä ihmisiä, jotka toimivat sanojensa mukaan, ottavat mielellään johtovastuun, luovat yhteishenkeä ja motivoivat tiimiään innolla, joka on tarttuvaa." Melkein kaikki persoonallisuutta kuvaavat väitteet olivat omalla kohdallani totta. Alla olevasta kuvasta näkyy tulokseni.  Eli tunnistan itseni  täysin   ekstrovertiksi - tästä ollaan paljon puhuttu kollegojen ja ystävienkin kanssa. Osaan etenkin työtilanteissa olla realistinen , mutta olen myös tunneälykäs , ja vetoankin välillä ja tarvittaessa tunteisiin.  Vaikka periaatteet ovatkin tärkeitä , tulee silti mielestäni ratkaisut perustua järkeen ja faktaan. Olen ehdottomasti ennakoiva ja suunnitteleva , enkä ehkä sitten siedä  jatkuvaa  epävarmuutta ja "veitsen kärjellä" elämistä. Suunnittelu on puoli ruokaa, näinhän sitä sanotaan. Lisäksi tuo identiteetti kääntyy varovaisen puoleen tällä hetkellä - uskoakseni syväos

Mitä voit oppia tarkastelemalla motiivejasi?

Nyt kun on mennyt lähes neljä viikkoa uudessa HR-koordinaattorin työtehtävässä, on hyvä palata vajaa kuukausi sitten suorittamani verkkokurssin tuloksiin. Kyseessä oli Reissin motivaatioteoriaan perustuva verkkokurssi "Mikä minua motivoi?". Tämän motivaatioteorian mukaan motiivialueita on yhteensä 16 ja jokaisen motivaatioprofiili on erilainen/yksilöllinen. Useat motiivit vaikuttavat toisiinsa eikä niitä voi siis täysin erotella toisistaan. Yksi merkittävimmistä on mielenrauhan motiivi, jossa yhdistyvät useammat tarpeet, kuten vaikka minulla järjestyksen tarpeen täyttyminen vaikuttaa suuresti mielenrauhan tarpeen täyttymiseen.  Olen aiemmin suorittanut monia erilaisia testejä ja kyselyitä, jotka arvioivat asenteita, motiiveja ja soveltuvuutta esimerkiksi johonkin työtehtävään. Näitä testejä olivat mm. 16Personalities, DISC, WOPI, THOMAS-analyysi ja VIA-kysely, ja ne kuvasivat yllättävän hyvin persoonallisuuttani. Etenkin laajemmat kyselyt. Kuitenkin tämän motivaatioverkkokurs

Askel lähempänä unelmaa

Olo on kiitollinen kuin pienellä oravalla ja sopi todella hyvin tähän hetkeen nuo tänään kuulemani uutiset. Mutta voisin tässä vaiheessa kertoa viime viikosta. Yrittäjyyttä, valmennusta, koulutusta ja haastattelua Viime viikko oli erittäin kiireinen. Pääsin valmistelemaan oman valmennukseni tai työpajani osana erään työpaikan haastattelukierrosta. Voin kertoa, että opin enemmän käytännöntaitoja tämän kautta kuin jos olisin lukenut valmennusten pitämisestä tai katsonut asiasta webinaarin. Valitettavasti tuossa yrityksessä valmentajaurani ei ainakaan vielä startannut, mutta pääsin kuitenkin toteuttamaan osan unelmastani ja valmentamaan supermielenkiintoisesta aiheesta: Kuinka kasvattaa tuottavuutta voimavarakeskeisen suunnittelun ja positiivisen viestinnän avulla? Tutkimustietoon nojautuen sekä harjoituksia hyödyntäen voisin sanoa, että saimme kokonaisuudessaan kaikki uutta tietoa ja työkaluja työyhteisön ilmapiirin sekä tuottavuuden parantamiseen. Myönteisyydellä on suuri merkitys ilmap