Siirry pääsisältöön

Vuoristorataa ja auringonlaskua työrintamalla

Enpä olisi uskonut, että kirjoittamisesta on kulunut jo yli kaksi kuukautta. Ajattelin aina kirjoittavani edes kerran viikossa. Toisaalta nyt on paljon kerrottavaa :)








Mitä opin lokakuun jälkeen?

Viimeisimmässä kirjoituksessa lokakuussa olin ollut juuri haastattelussa palvelusuunnittelijan paikkaan HUS Asvialle ja minulle tarjottiin lyhyttä määräaikaista sijaisuutta.

Työtehtävät kuulostivat juuri siltä, mitä sillä hetkellä halusin: päivittäisjohtamista palveluesimiehen työparina, ongelmanratkaisua, viestintää, perehdyttämistä ja rekrytointia... työnkuva oli erittäin laaja. Aloitin työt heti marraskuun alussa.

Opin itsestäni paljon tässä työroolissa. Selvisin mielestäni (ja ilmeisesti saamani työtodistuksen mukaan myös esimieheni mielestä) oikein hyvin tehtävistä, mutta lähes 70 sihteerin johtaminen ei antanut mahdollisuutta arvojeni mukaiseen johtamiseen. Siihen, että voin paneutua jokaisen työntekijän tilanteeseen, miettiä mitä juuri hän nyt tarvitsee onnistuakseen työssään mahdollisimman hyvin ja ylipäätään ns. pehmeämpien kriteerien merkityksen kasvattamiseen, kuten työhyvinvointi ja jaksaminen. Se, ettei ollut resursseja antaa itsestään parasta ja sitä, mitä nuo työntekijät tarvitsisivat juuri minulta, oli yksi merkittävimmistä asioista, mitä itsestäni opin. En siis koe omakseni noin suuren joukon johtamista - päinvastoin - pienemmän tiimin johtaminen olisi paljon luontevampaa.

Pakko myös vedota koronatilanteeseen. Korona on saanut meidät kaikki varpaillemme. Mitä voi tehdä, mitä kannattaa tehdä, mitä ei missään nimessä pidä tehdä. On suosituksia etäilystä, rokotteet on tulossa, kokoontumisia suositellaan välttämään. Vähemmästäkin pää on sekaisin. Ehkä kaikista tärkein on se henkilökohtainen tilanne. Valitettavasti itselläni henkilökohtaisessa elämässäni on tilanne, ettei tällä hetkellä julkisissa ja/tai sairaaloissa korona-aikana liikkuminen vain sovellu. Prioriteetti on ehdottomasti oma mummi ❤ Puhun varmaan kaikkien puolesta, kun sanon, että päästäisiinpä jo tästä koronapirulaisesta.

Vastuut ja alueet kasvoivat vajaa kuukauden jälkeen. Mitä tulee esimieheeni - nostan todellakin hattua. Tuo työ vaatii paljon ja siinä menestymiseen vaaditaan ensisijaisesti sisua, kärsimättömyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Toivottavasti saimme kuitenkin yhdessä luotua toimivat raamit jatkoa ajatellen niin, että yhteistyö ja johtaminen on systemaattisempaa niin esimiestiimin kuin työntekijöidenkin näkökulmasta.

Vaikka tämä sijaisuus olikin lyhyt niin se, mitä opin 1,5 kuukaudessa, oli todella arvokasta itseni kannalta. Tiedän nyt nämä asiat itsestäni:

⭐ Selviydyn lähes mistä vain, ja kiire on parempi kuin työtehtävien riittämättömyys

⭐ Olen hyvä johtamaan, mutta voin antaa itsestäni enemmän pienemmälle joukolle

⭐ Kun saan tarpeeksi aikaa kehittää, saan paljon aikaiseksi ja pystyn sujuvoittamaan hankalaltakin vaikuttavia prosesseja

⭐ Etätyöskentely on itselle tärkeää työn tehostamisen ja työssäjaksamisen kannalta (pitkät työmatkat kuluttavat voimavaroja)

⭐ Henkilöstöhallinto ja johtaminen ovat juuri ne "alueet", joissa haluan kehittyä

Uutta kohti!

Ja taas mennään. Ei kestänyt kauaa, kunnes löysin itselleni sopivan ja pidempikestoisen työtehtävän, jossa pääsen kehittymään, kasvamaan ja etenemään. Kerron tästä lisää nyt tammikuussa, kun olen päässyt aloittamaan uudessa työssä. 

Sen verran kuitenkin raotan, että kyseessä on nimenomaan HR-puolen tehtävät ja vieläpä kehityshankkeen parissa, minkä vuoksi tiedän jo itse, että hulinaa ja huisketta riittää 🎅 Ensimmäisiä tehtäviä ovat mm. perehdytyssuunnitelman tekeminen, rekrytointiprosessin kehittäminen ja HR käsikirjan laatiminen. En voisi olla enempää innoissani! Nyt taas vuoristoradan vaunussa matkalla ylöspäin 🎢

Onnellista Uutta Vuotta 2021 kaikille lukijoille ✨


Iloisin terveisin

Ida 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millainen olen?

Tein eilen persoonallisuustestin , jonka mukaan olen Protagonisti. "Protagonistit ovat aitoja, välittäviä ihmisiä, jotka toimivat sanojensa mukaan, ottavat mielellään johtovastuun, luovat yhteishenkeä ja motivoivat tiimiään innolla, joka on tarttuvaa." Melkein kaikki persoonallisuutta kuvaavat väitteet olivat omalla kohdallani totta. Alla olevasta kuvasta näkyy tulokseni.  Eli tunnistan itseni  täysin   ekstrovertiksi - tästä ollaan paljon puhuttu kollegojen ja ystävienkin kanssa. Osaan etenkin työtilanteissa olla realistinen , mutta olen myös tunneälykäs , ja vetoankin välillä ja tarvittaessa tunteisiin.  Vaikka periaatteet ovatkin tärkeitä , tulee silti mielestäni ratkaisut perustua järkeen ja faktaan. Olen ehdottomasti ennakoiva ja suunnitteleva , enkä ehkä sitten siedä  jatkuvaa  epävarmuutta ja "veitsen kärjellä" elämistä. Suunnittelu on puoli ruokaa, näinhän sitä sanotaan. Lisäksi tuo identiteetti kääntyy varovaisen puoleen tällä hetkellä - uskoakseni syväos

Mitä voit oppia tarkastelemalla motiivejasi?

Nyt kun on mennyt lähes neljä viikkoa uudessa HR-koordinaattorin työtehtävässä, on hyvä palata vajaa kuukausi sitten suorittamani verkkokurssin tuloksiin. Kyseessä oli Reissin motivaatioteoriaan perustuva verkkokurssi "Mikä minua motivoi?". Tämän motivaatioteorian mukaan motiivialueita on yhteensä 16 ja jokaisen motivaatioprofiili on erilainen/yksilöllinen. Useat motiivit vaikuttavat toisiinsa eikä niitä voi siis täysin erotella toisistaan. Yksi merkittävimmistä on mielenrauhan motiivi, jossa yhdistyvät useammat tarpeet, kuten vaikka minulla järjestyksen tarpeen täyttyminen vaikuttaa suuresti mielenrauhan tarpeen täyttymiseen.  Olen aiemmin suorittanut monia erilaisia testejä ja kyselyitä, jotka arvioivat asenteita, motiiveja ja soveltuvuutta esimerkiksi johonkin työtehtävään. Näitä testejä olivat mm. 16Personalities, DISC, WOPI, THOMAS-analyysi ja VIA-kysely, ja ne kuvasivat yllättävän hyvin persoonallisuuttani. Etenkin laajemmat kyselyt. Kuitenkin tämän motivaatioverkkokurs

Askel lähempänä unelmaa

Olo on kiitollinen kuin pienellä oravalla ja sopi todella hyvin tähän hetkeen nuo tänään kuulemani uutiset. Mutta voisin tässä vaiheessa kertoa viime viikosta. Yrittäjyyttä, valmennusta, koulutusta ja haastattelua Viime viikko oli erittäin kiireinen. Pääsin valmistelemaan oman valmennukseni tai työpajani osana erään työpaikan haastattelukierrosta. Voin kertoa, että opin enemmän käytännöntaitoja tämän kautta kuin jos olisin lukenut valmennusten pitämisestä tai katsonut asiasta webinaarin. Valitettavasti tuossa yrityksessä valmentajaurani ei ainakaan vielä startannut, mutta pääsin kuitenkin toteuttamaan osan unelmastani ja valmentamaan supermielenkiintoisesta aiheesta: Kuinka kasvattaa tuottavuutta voimavarakeskeisen suunnittelun ja positiivisen viestinnän avulla? Tutkimustietoon nojautuen sekä harjoituksia hyödyntäen voisin sanoa, että saimme kokonaisuudessaan kaikki uutta tietoa ja työkaluja työyhteisön ilmapiirin sekä tuottavuuden parantamiseen. Myönteisyydellä on suuri merkitys ilmap